6 måneder

Fullkornsgrøt med Spelt & Frukt

Tilpasset ditt barns utvikling og næringsbehov

Når barnet er rundt 6 måneder trenger barnet en mer fyldig kost. Det er også rundt den tiden barnet kan begynne å spise mer allsidig mat inkludert glutenholdige kornsorter som hvete, rug, bygg og havre.

Smak og konsistens

Semper Fullkornsgrøt med spelt og frukt er basert på en blanding av havremel, sammalt hvete, fullkornsspeltmel og hvetemel. Dette gir barnet litt ekstra tyggemotstand og med smak av pære, banan og eple har den blitt en favoritt hos de små.

Savner ditt barn mer å tygge på?

Du kan gi grøten mer tyggemotstand og variere smaken ved å tilsette noen av disse matvarene:

  • - Bananskiver
  • - Revet eple

Skummetmelk, mel (havremel, sammalt hvete, fullkornsspeltmel (med hvete) 7,5%, hvetemel), fløte 9,5%, pærejuicekonsentrat 7,5%, rapsolje 7,5%, solsikkeolje 7,5%, bananflak 6%, hvetestivelse, mysepulver (fra melk), eplejuicekonsentrat 2,5%, melkeprotein, mineraler (kalsium, jern, sink, jod), vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folsyre, B12, pantotensyre).
Produktet inneholder 27% fullkornsmel.

Oppskriften/Produktsammensetningen kan forandres, les alltid  ingredienslisten på forpakning.

100 g pulver 1 porsjon ferdig grøt av 30 g pulver
Energi1944 kJ (583 kcal)464 kJ (139 kcal)
Fett20 g6,0 g
hvorav mettet fett4,1 g1,2 g
hvorav enumettede fettsyrer7,4 g2,2 g
hvorav flerumettede fettsyrer7,4 g2,2 g
Karbohydrat55 g16 g
hvorav sukkerarter*26 g7,8 g
Kostfiber3,5 g1,1 g
Protein14 g4,2 g
Salt**0,38 g0,11 g
Vitamin A350 µg105 µg
Vitamin D6,5 µg1,9 µg
Vitamin E7,0 mg2,1 mg
Vitamin C80 mg24 mg
Tiamin0,70 mg0,21 mg
Riboflavin0,50 mg0,15 mg
Niacin (NE)6,0 mg1,8 mg
Vitamin B60,40 mg0,12 mg
Folsyre45 µg13,5 µg
Vitamin B121,0 µg0,30 µg
Pantotensyre2,0 mg0,60 mg
Kolin100 mg30 mg
Natrium150 mg45 mg
Kalium797 mg239 mg
Klorid405 mg121 mg
Kalsium600 mg180 mg
Fosfor397 mg119 mg
Magnesium84,3 mg25,3 mg
Jern8,5 mg2,8 mg
Sink4,0 mg1,2 mg
Jod100 µg30 µg
*Inneholder kun naturlige sukkerarter fra råvarene
**Salt - naturlig natrium fra råvarene

Til en porsjon grøt:

  1. Varm 1 dl vann til ca 60 °C og hell det i en skål.
  2. Tilsett 5 ss grøtpulver under omrøring.
  3. Rør til grøten har riktig konsistens. Sjekk at den har riktig temperatur og så er den klar til å spises.

Kan også tilberedes med kaldt vann.

Ca 5 ss grøt (30 g) til 1 dl vann.

For smaksporsjon: 2 1/2 ss grøtpulver + 3/4 dl vann

Tørt, mørkt og ikke over normal romtemperatur. Åpnet pose bør lukkes godt igjen og brukes innen 1 måned. Pakket i beskyttet atmosfære for å bevare kvalitet og smak.

Visste du at?

Jern er viktig...

... for å vokse, men også for barnets intellektuelle utvikling. Alle våre grøter er selvfølgelig jernberiket!

Les mer om vår grøt
Pin it
Hjem / Produkter / Fullkornsgrøt med Spelt & Frukt